Fiindca Alpii sunt niste munti cu totul spectaculosi si din fericire foarte aproape de noi, nu putem ignora nici o particica din ei, astfel a venit si randul Alpilor Austrieci. Dupa multe zile petrecute in aceasta zona primavara, am facut o selectie cu cele mai fotogenice peisaje din pasurile si de la poalele muntilor, incluzandu-le intr-un tur foto cu totul deosebit. Vom merge in prima saptamana de vara pentru a surprinde verdele proaspat al naturii, in contrast cu zapada ce inca va mai fi prezenta pe creste. Sunt vizate unele dintre cele mai pitoresti trasee si poteci ce duc pe malurile lacurilor naturale, dar si pasul Grossglockner ce ne va purta pana-n inima Alpilor la 2500m altitudine.

DESPRE

Perioada
1-8 Iunie 2024
Locatie
Alpii Austrieci
Locuri disponibile
10 (6 locuri libere)
Pret: 950 euro
(cazare si transport incluse)

CAZARE SI MASA

Ne vom caza la pensiuni, apartamente cu bucatarii proprii sau la hotel cu mic dejun inclus, iar mesele le vom lua fie la restaurantele din zona, fie cu alimente din supermarket (gatite in apartamentele unde vom sta) in functie de programul fiecarei zile. Programul de pozat il vom face la fata locului, c-o zi inainte, in functie de trasee si mai ales de conditiile meteo.

TRANSPORT

Toti cei ce vom pleca din tara, ne vom intalni vineri, 31 Mai ora 21:00 in Cluj-Napoca de unde vom porni spre vama Bors - Oradea. Tot ce tine de transport si anume: costul carburantului, vignete, deplasarile intre cazari, parcari, sunt incluse-n pretul turului foto. Intoarcearea in tara va fi pe data de 8 Iunie 2024. Pentru cei ce se deplaseaza cu mijloace proprii si vin din alte tari, exista posibilitatea fie sa-i luam eventual de pe traseu daca ne sincronizam, fie sa ne intalnim cu totii la locatia primei cazari din Austria. Toate aceste variante le vom discuta pe mail dupa inscriere, mail ce va contine punctele exacte de intalnire, traseu, etc.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine bagajul, ca sa incapem toti in cele mai bune conditii in masini.

  • aparat foto, trepied, filtre.
  • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, pelerina de ploaie, caciula, manusi.
  • troller mic sau geanta de voiaj cu toate hainele si un rucsac foto pe langa.
  • frontala sau lanterna, foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui.
  • acumulatori, incarcator, carduri de memorie, ochelari de soare, etc.

PRET – MODALITATI DE INSCRIERE SI PLATA

Pretul turului foto este de 950 euro si include tot ce tine de transport si cazare. Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp posibil un mail de confirmare cu detalii legate de plata unui avans de 300 euro, suma ce reprezinta rezervarea locului vostru la turul foto. In cazul in care doriti sa renuntati la deplasare din motive personale cu mai putin de 2 luni inainte de data plecarii, iar noi nu reusim sa ocupam locul respectiv, atunci avansul nu se va mai restitui. Daca din motive foarte bine intemeiate, cum ar fi o pandemie, turul foto este anulat, atunci fie se va returna integral toata suma platita, fie pastrata ca avans pentru un alt tur foto viitor. Nu in ultimul rand, tin sa precizez ca toti cei ce au mai participat la oricare alt tur foto precedent cu noi, vor avea un discound de 50 euro din pretul total.

La aceast tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte si natura. Pe parcusul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:

  • folosirea corecta a echipamentului foto;
  • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
  • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
  • tehnici de postprocesare a imaginilor.