Un munte impresionant pe perioada iernii datorita peisajelor incredibile dar si nelipsitelor capre negre ce aduc un plus seriilor fotografice realizate aici. L-am urcat de multe ori si de fiecare data, indiferent de anotimp, a fost unic si ne-a oferit cadre diverse, desi pot spune ca iarna e de neegalat. Astfel va invitam la un nou tur foto pe crestele Ceahlaului sa ne bucuram de tot ce ne ofera.

DESPRE

Perioada
9-11 Februarie 2024
Locatie
Masivul Ceahlau
Locuri disponibile
10 locuri
Pret: 700 lei
(cazarea inclusa)

CAZARE SI MASA

Vom fi cazati la cabana Dochia, situata la altitudinea de 1750m de unde vom putea cu usurinta admira peisajele ce ne inconjoara. Cazarea este in camere de 4 persoane, iar mesele le vom lua la restaurantul cabanei pentru a nu fi nevoiti sa caram prea multe cu noi deoarece pana la cabana ne asteapta o urcare de 1000m diferenta de nivel.

TRANSPORT

Deplasarea va fi facuta cu masinile personale, astfel va rog ca la inscriere sa precizati localitatea de unde veniti si daca aveti sau nu mijloc de transport pana la punctul de intalnire, aceasta pentru o mai buna organizare si grupare in masini. Ne vom intalnii cu totii la poalele Ceahlaulu, in parcarea de langa Cabana Izvorul Muntelui jud. Neamt. Acolo vom lasa masinile si vom urca pe jos un traseu cu nivel de efort mediu-sustinut de aprox 3h si 30min pana la cabana Dochia. Intalnirea noastra va fi vineri, 9 Februarie ora 11:30. Cei ce doriti sa veniti cu noi din Cluj-Napoca, dati de stire si va pastram un loc in masina.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine bagajul, ca sa incapem toti in cele mai bune conditii in masini.

  • aparat foto DSLR sau compact, trepied, filtre.
  • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui pentru perioada de iarna, caciula, manusi, parazapezi.
  • frontale sau lanterne foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui.
  • acumulatori, incarcator, carduri, ochelari de soare, bete de tura.

PRET - MODALITATI DE INSCRIERE SI PLATA

Pretul turului foto este de 700 lei/pers (cei ce au mai participat la tururile noastre foto vor beneficia de o reducere de 50 lei), iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp posibil un mail de confirmare cu toate detaliile. La aceast tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte si natura. Pe parcusul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:

  • folosirea corecta a echipamentului foto;
  • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
  • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
  • tehnici de postprocesare a imaginilor.