Dupa atata timp de pozat intre granitele tarii, ne propunem sa umblam dupa imagini noi cat mai mult in 2022, astfel incercam sa profitam la maxim de toamna ce vine, iar pe langa un tur foto din Plitvice, Croatia si cateva in tara, vom organiza unul si-n Elvetia cu un strop de Bavaria la dus-intors. Astfel, locurile vizate in Elvetia sunt Zermatt cu epicul Matterhorn, Grindelwald cu varful Eiger, dar si cateva lacuri celebre ce oglindesc Alpii. Cautam spectacolul dat de culorile si peisajul de toamna al Alpilor, iar locurile ce le vom vizita, se pot gasi mai jos in galeria atasata acestui tur foto.

DESPRE

Perioada
24 Sept. - 1 Oct. 2022
Locatie
Elvetia si Bavaria
Locuri disponibile
10 (lista de asteptare)
Pret: 1450 euro
(cazare, mese, transport incluse)

CAZARE SI MASA

Ne vom caza la cabane si pensiuni cu acces rapid la punctele de fotografiat in zona Zermatt, Grindelwald si Garmisch-Partenkirchen, iar mesele sunt asigurate la cazarea de langa Matterhorn, iar in rest, pe langa micul dejun inclus la celelalte cazari, mesele le vom lua fie la restaurantele din zona, fie cu alimente din supermarket (gatite in apartamentele unde vom sta) in functie de programul fiecarei zile. Programul de pozat il vom face la fata locului, cu o zi inainte, in functie de trasee si mai ales de conditiile meteo. Sunt atatea obiective si locuri spectaculoase incat avem o multime de variante la alegere.

TRANSPORT

Toti cei ce vom pleca din tara, ne vom intalni sambata, 24 Septembrie ora 20:00 in Cluj-Napoca de unde vom porni cu 3 masini spre vama Oradea, iar prima cazare va fi in Bavaria, aproape de lacul Hintersee. Tot ce tine de transport si anume: costul carburantului, vignete, deplasarile intre cazari, parcari, sunt incluse-n pretul turului foto. La intoarcerea in tara, ne vom opri o noapte pe traseu in Ungaria, foarte aproape de lacul Bokod unde vom poza un ultim rasarit al excursiei, iar pe data de 2 Octombrie, vom fi inapoi la Cluj. Pentru cei ce se deplaseaza cu mijloace proprii si vin din alte tari, exista posibilitatea fie sa-i luam eventual de pe traseu daca ne sincronizam, fie sa ne intalnim cu totii la locatia primei cazari din Bavaria. Toate aceste variante le vom discuta pe mail dupa inscriere, mail ce va contine punctele exacte de intalnire, traseu, etc.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine bagajul, ca sa incapem toti in cele mai bune conditii in masini.

  • aparat foto DSLR sau compact, trepied, declansator, filtre.
  • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, pelerina de ploaie, caciula, manusi.
  • troller mic sau geanta de voiaj cu toate hainele si un rucsac foto pe langa.
  • frontala sau lanterna, foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui.
  • acumulatori, incarcator, carduri de memorie, ochelari de soare, etc.

PRET – MODALITATI DE INSCRIERE SI PLATA

Pretul turului foto este de 1450 euro si include tot ce tine de transport, cazare, unele mese in Elvetia si ghidajul/instructajul nostru in domeniul fotografic. Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp posibil un mail de confirmare cu detalii legate de plata unui avans de 300 euro, suma ce reprezinta rezervarea locului vostru la turul foto. In cazul in care doriti sa renuntati la deplasare din motive personale cu mai putin de 2 luni inainte de data plecarii, iar noi nu reusim sa ocupam locul respectiv, atunci avansul nu se va mai restitui. Daca din motive foarte bine intemeiate, cum ar fi o pandemie, turul foto este anulat, atunci fie se va returna integral toata suma platita, fie pastrata ca avans pentru un alt tur foto viitor. Nu in ultimul rand, tin sa precizez ca toti cei ce au mai participat la oricare alt tur foto precedent cu noi, vor avea un discound de 50 euro din pretul total.

La aceast tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte si natura. Pe parcusul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:

  • folosirea corecta a echipamentului foto;
  • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
  • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
  • tehnici de postprocesare a imaginilor.