Daca sunteti fani de dormit la cort pe munte, pozat rasarit/apus in locuri de vis sau plimbari cu rucsacu-n spate pe creste… Va asteptam cu drag in weekendul 5-7 Iulie 2024, la 2 nopti sub cerul liber intr-un tur foto in care cautam rododendronii infloriti, caprele negre, marmotele si peisajele fabuloase ale Retezatului.

DESPRE

Perioada
5-7 Iulie 2024
Locatie
Muntii Retezat
Locuri disponibile
12 locuri
Pret: 400 lei
(cazare la cort)

CAZARE SI MASA

Cazarea va fi de milioane de stele si anume la cort. Vom campa langa lacul Bucura, iar cei ce n-aveti cort si totusi doriti sa ne insotiti, avem un cort de 2 persoane de imprumut. Mesele le vom lua bineinteles in natura cu alimente aduse de fiecare de acasa, iar ce trebuie sa aveti in vedere e sa nu fie perisabile si nu foarte multe pentru a nu ingreuna inutil rucsacul. Apa de izvor avem acolo, foarte aproape de locul de campare, chiar langa refugiul salvamont.

TRANSPORT

Deplasarea va fi cu masinile personale, astfel va rog ca la inscriere sa precizati localitatea de unde veniti si daca aveti sau nu mijloc de transport pana la punctul de intalnire, asta pentru o mai buna organizare si grupare in masini. Ne vom intalni cu totii in Localitatea Hateg din judetul Hunedoara (va voi trimite pe mail dupa inscriere si o harta cu punctul exact de intalnire) in data de vineri, 5 Iulie ora 12:00. Cei ce preferati sa veniti cu noi din Cluj-Napoca, plecarea va fi vineri la ora 9:oo din fata Iulius Mall.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine rucsacul pentru urcarea pe munte. Rucsacul trebuie organizat in asa fel incat sa incapa tot echipamentul in el, sau agatat de el, pentru a avea mainile libere pe urcarea de aprox 2 ore si jumatate pana la locul de campare. Efortul fizic pentru acest tur foto este mediu si sustinut pe anumite portiuni de urcare ale traseului.

 • cort, sac de dormit (recomandat confort intre 0 si 5 grade), izolir sau saltea
 • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, pelerina, caciula, manusi
 • frontala sau lanterna foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui
 • sticla pentru apa (recomand 2 peturi de 500ml fiindca sunt usoare si practice)
 • mancare neperisabila, fructi dezhidratate, ciocolata, seminte uscate, etc.
 • bete de tura (cine foloseste), ochelari si crema de soare
 • apparat foto (cu maxim 2-3 lentile), trepied, baterii, declansator, filtre, carduri
 • un rucsac comod de aproximativ 80 litri in care sa incapa toate de mai sus.

PRET - MODALITATI DE INSCRIERE SI PLATA

Pretul turului foto este de 400 lei/pers (cei ce au mai participat la tururile noastre foto vor beneficia de o reducere de 50 lei), iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp posibil un mail de confirmare cu toate detaliile.

La acest tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indifferent de aparatura sau experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte, wildlife si natura. Pe parcursul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspect:

 • folosirea corecta a echipamentului foto;
 • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
 • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte.