Turul foto din Dolomiti - August 2021.

Dupa multa asteptare si mai bine de un an de pauza al tururilor foto in afara tarii, a venit din nou randul Dolomitilor si nu oricum, ci a turului aniversar cu numarul 10. Au fost multe elemente speciale in aceasta deplasare, pe langa cifra rotunda, tricourile personalizate, peisajele spectaculoase, locurile noi alese si trupa de oameni faini… Am avut si sansa de a fotografia cu noul Canon R5 pus la dispozitie de Canon Romania.

Nu eram foarte la zi cu specificatiile aparatului dar dupa ce le-am citit, am ramas impresionat si am zis ca turul foto din Dolomiti este o ocazie excelenta de a-l pune la test. Desi foarte nerabdator sa fotografiez dupa ce am ajuns la prima cazare (situati la o altitudine de 2752m), prima zi am fost nevoiti sa stam in interior, deoarece vremea de afara nu era foarte prietenoasa. Muntele ne-a asteptat cu ploaie, multa ceata, vizibilitate 0 si undeva la 5 grade temperatura resimtita cu vant puternic.

Putin frustrant avand in vedere locul unde ne aflam si peisajul panoramic de 360 grade ce l-am fi vazut de sus intr-o zi frumoasa, dar poate Dolomitii au vrut sa ne faca sa apreciem mai mult spectacolul ce va urma in toate celelalte zile. Norocul nostru a fost ca am rezervat 2 nopti de cazare la primul refugiu, astfel dupa acea vreme capricioasa, am prins probabil unul dintre cele mai frumoase apusuri si ne-am minunat cu totii de frumusetile ce ne inconjurau.

Tot ce a urmat in saptamana din Dolomiti a fost spectacol pur, cu lumini care mai de care, iar seria foto de mai jos va fi un rezumat perfect a ceea ce am vazut. Dupa selectia imaginilor si mai ales dupa editarea lor, mi-am dat seama ca R5-ul a facut o treaba nemaipomenita in captarea momentelor unice. Chiar daca am avut doua aparate cu mine, dupa primele declansari ale Canonului R5, nu am mai lasat mirrorless-ul din mana. Intreaga recenzie detaliata o veti putea citi foarte curand pe siteul Canon.

Serie foto de mai jos a fost realizata cu aparatul Canon R5 impreuna cu obiectivul dedicat Canon 24-70mm f/2.8 dar si cu obiectivele Canon 16-35mm f/2.8 L respectiv Canon 100-400mm L insotite de un adaptor (Mersi fain Sorin!) ce a functionat perfect pastrand autofocusul precis in toate situatiile de lumina. Pot spune ca si-a facut treaba peste asteptarile mele in fotografia de peisaj si abia astept sa-l mai butonez in fotografia de portret, eveniment sau chiar wildlife pentru a completa cat mai bine acest review cu toate noutatile aduse acestui aparat mirrorless.

Dar mai multe detalii tehnice in care sa va pierdeti, sau care sa va fie cu folos, intr-un viitor testimonial pe pagina www.canon.ro. Pana atunci, va puteti relaxa si inspira cu seria de imagini realizate in turul nostru cu numarul 10, din frumosii Dolomitii ai Italiei… Enjoy!