Retezat - Iunie 2020

Dupa ceva timp de stat in casa, am ateptat cu nerabdare primul tur foto la cort din anul acesta. Unde putea fi altundeva decat in locul nostru preferat din Carpati si anume Retezat. Chiar daca nu va vine sa credeti, pozele au fost facute toate in weekendul ce tocmai a trecut, 19-21 Iunie 2020.

Iesirea a fost programata din timp (de anul trecut), o data aleasa in functie de inflorirea rododendronului sau bujorului de munte cum mai este numit el, doar ca anul acesta i-au intarziat putin vremea, frigul ce a tinut ceva mai mult ca de obicei. Oricum, am gasit destul de multe tufe colorate de flori ce n-au stat asa mult pe ganduri, dar si petice mari de zapada, mult mai multa fata de ce gaseam anii anteriori in exact aceeasi perioada.

Ce ne-a dat putin de gandit inaintea plecarii pe munte, au fost codurile de ploi rosii / portocalii anuntate, inundatiile din cateva judete, o vreme nu tocmai placuta pentru o expeditie la munte cu cortul. Verificand constant prognoza meteo, am descoperit cu cateva zile inaintea plecarii, faptul ca vremea se indreapta fix in acele zile cand avem noi programat turul foto. Stiind ca suntem norocosi de obicei, am decis sa mergem la data stabilita pe principiul vreme instabila = fotografii spectaculoase.

Poate pentru cei ce ne-au insotit pana acum in tururile noastre foto o sa para un cliseu ce spun acum, dar din nou vremea a tinut cu noi, fiind chiar mai buna decat ne-am fi asteptat. Nu doar ca nu ne-a plouat absolut deloc, dar am avut parte de mult soare, cald pe timpul zilei, iar cel mai important, o atmosfera si o lumina spectaculoasa la rasarit si apus.

Muntele ne-a primit plin de viata, cu flora si fauna specifica, de nelipsit fiind vulpita de langa lacul Bucura si marmotele ce se bucurau de fiecare raza de soare pe lespezile de piatra ale Retezatului. Impreuna cu Ovidiu, am selectat cateva cadre ce reprezinta esenta locurilor si frumusetilor de care ne-am bucurat in weekend, nerabdatori sa revenim cat mai curand pentru alte si alte minunatii daruite de acest munte.

Nu in ultimul rand, vrem sa multumim din suflet tuturor curajosilor ce ne-au insotit, voi faceti fiecare iesire pe munte mai vesela, si cu aceste ocazii putem descoperi noi si noi prieteni, iubitori de natura si fotografie. In varf de munte intotdeauna am gasit cei mai frumosi oameni dar si pe Nuca, catelusa neobosita ce ne-a dat lectii tuturor la urcatul versantilor 😊

Gata cu vorbaria, va las acum sa admirati si o mica selectie de cateva imagini, ce descriu zic eu cel mai bine experienta noastra traita-n Muntii Retezat. Enjoy!