Retezatul cum nu l-am mai vazut.

Dupa cum spune si titul, am avut multe tururi foto In Retezat, dar ca si data aceasta nu l-am intalnit niciodata. Desi prognozele meteo de pe la tv spuneau toate in cor ca vremea va fi capricioasa, iar un weekend pe munte la cort nu suna ca cel mai bun plan… au dovedit inca o data ca se inseala :))) Daca cu-n weekend inainte, cand am fost in Muntii Rodnei anuntau vreme frumoasa si abia daca am scos aparatele foto din geanta de atata ploaie, acum in schimb muntele ne-a rasplatit cu varf si indesat recuperand cadrele pe ambele iesiri.

Retezatul ne-a intampinat cu ceva ploaie si fulgere vineri cand am ajuns, dar totusi cu bun simt fiindca ne-a lasat prima data sa ne montam corturile in liniste. Apoi pe cat de repede a venit ploaia, in cateva ore a si trecut trezindu-ne pe un cer senin cu luna plina, urmand doua zile frumoase, cu o atmosfera aparte in care am admirat si pozat toate frumusetile oferite. Tufele de rododendron au fost mai inflorite ca niciodata, iarna tarzie ne-a mai lasat inca multe petice de zapada ce dau bine in cadru, nelipsitii caluti prezenti in ultimii ani pe langa Bucura, lacurile ce oglindesc crestele dar si marmotele ce le-am gasit din nou acasa.

Cu toate insumate, plus o trupa de oameni veseli, a rezultat un weekend de tinut minte si greu de egalat, dar cum muntele in fiecare an vine cu surprizele lui, asteptam cuminti sa vedem ce ne rezerva data viitoare :) Am facut o mica selectie de imagini cu ce am vazut, iar urmatoarea iesire cu cortul va fi pe Fagaras, astfel stati aproape fiindca vor aparea toate detaliile pe site, plus alte noi tururi foto pregatite anul acesta. Enjoy!