Devenind deja o traditie, in tururile noastre foto din Dolomiti, an de an exploram noi locuri si strangem tot mai multe amintiri frumoase. Turul din Octombrie este cu totul special prin culoare si spectacolul imbinarii anotimpurilor toamna-iarna. Daca v-au mai ramas cateva zile libere de concediu pe anul acesta si va ganditi ce sa faceti cu ele, venim c-o propunere destul de atragatoare pasionatilor de fotografie dar si iubitorilor de natura si peisaj. Mai jos gasiti detalii despre acest tur foto, dar si o mica selectie de imagini cu locurile ce le vom vedea in zilele petrecute impreuna prin Alpii italieni.

DESPRE

Perioada
19-26 Octombrie 2024
Locatie
Muntii Dolomiti, Italia
Locuri disponibile
10 (2 locuri libere)
Pret: 1050 euro
(cazare si transport incluse)

CAZARE SI MASA

Ne vom caza la pensiuni, apartamente cu bucatarii proprii sau la hotel cu mic dejun inclus, iar mesele le vom lua fie la restaurantele din zona, fie cu alimente din supermarket (gatite in apartamentele unde vom sta) in functie de programul fiecarei zile. Programul de pozat il vom face la fata locului, c-o zi inainte, in functie de trasee si mai ales de conditiile meteo.

TRANSPORT

Toti cei ce vom pleca din tara, ne vom intalni vineri, 18 Octombrie ora 21:00 in Cluj-Napoca de unde vom porni cu 2 masini spre vama Bors - Oradea. Tot ce tine de transport si anume: costul carburantului, vignete, deplasarile intre cazari, parcari, sunt incluse-n pretul turului foto. Pentru cei ce se deplaseaza cu mijloace proprii si vin din alte tari, exista posibilitatea fie sa-i luam eventual de pe traseu daca ne sincronizam, fie sa ne intalnim cu totii la locatia primei cazari din Dolomiti. Toate aceste variante le vom discuta pe mail dupa inscriere, mail ce va contine punctele exacte de intalnire, traseu, etc.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine bagajul, ca sa incapem toti in cele mai bune conditii in masini.

  • aparat foto DSLR sau compact, trepied, declansator, filtre.
  • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, pelerina de ploaie, caciula, manusi.
  • troller mic sau geanta de voiaj cu toate hainele si un rucsac foto pe langa.
  • frontala sau lanterna, foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui.
  • acumulatori, incarcator, carduri de memorie, ochelari de soare, etc.

PRET – MODALITATI DE INSCRIERE SI PLATA

Pretul turului foto este de 1050 euro si include tot ce tine de transport si cazare. Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp posibil un mail de confirmare cu detalii legate de plata unui avans de 300 euro, suma ce reprezinta rezervarea locului vostru la turul foto. In cazul in care doriti sa renuntati la deplasare din motive personale cu mai putin de 2 luni inainte de data plecarii, iar noi nu reusim sa ocupam locul respectiv, atunci avansul nu se va mai restitui. Daca din motive foarte bine intemeiate, cum ar fi o pandemie, turul foto este anulat, atunci fie se va returna integral toata suma platita, fie pastrata ca avans pentru un alt tur foto viitor. Nu in ultimul rand, tin sa precizez ca toti cei ce au mai participat la oricare alt tur foto precedent cu noi, vor avea un discount de 50 euro din pretul total.

La aceast tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte si natura. Pe parcusul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:

  • folosirea corecta a echipamentului foto;
  • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
  • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
  • tehnici de postprocesare a imaginilor.