In acest tur foto, avem de gand sa fotografiem peisajele minunate din Tara Fagarasului ce imbina frumos verdele crud al primaverii cu pomii infloriti si creasta alba a Masivului Fagaras, dar si unicele sate sasesti ce gazduiesc numeroase biserici fortificate ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Ca si locuri vizate putem enumera localitati precum Viscri, Biertan, Hosman, Sighisoara, Saschiz, Cincu, etc.

DESPRE

Perioada
6-8 Mai 2022
Locatie
Satele sasesti din Transilvania
Locuri disponibile
12 (6 locuri libere)
Pret: 650 lei
(cazare inclusa)

CAZARE SI MASA

Ne vom caza la o pensiune din orasul Sighisoara jud. Mures, in camere de 2 locuri cu bai proprii, iar mesele le vom lua daca ne permite vremea in natura, pe trasee dar si la restaurantele din zona in functie de program. Ne dorim un weekend plin de plimbare, natura si fotografie dar vom pragati o seara si pentru cateva ore de editare a fotografiilor realizate in cadrul workshopului.

TRANSPORT

Deplasarea va fi cu masinile personale, astfel va rog ca la inscriere sa precizati localitatea de unde veniti si daca aveti sau nu mijloc de transport pana la punctul de intalnire, aceasta pentru o mai buna organizare si grupare in masini. Ne vom intalni cu totii in localitatea Sighisoara (va voi trimite pe mail dupa inscriere si o harta cu punctul exact de intalnire) in data de vineri, 6 Mai ora 13:30. Cei ce preferati sa veniti cu noi din Cluj-Napoca, plecarea va fi vineri dimineata la ora 10:30 din fata Iulius Mall.

ECHIPAMENT RECOMANDAT

Aici voi trece in mare, cam ce nu trebuie sa va lipseasca, dar dupa inscriere, cu ceva timp inainte de plecare, va voi face o lista cu toate lucrurile ce le voi pune cu mine si detalii despre cum sa va organizati cat mai bine rucsacul:

  • aparat foto DSLR sau compact, trepied, declansator, filtre.
  • imbracaminte si incaltaminte adecvata muntelui, pelerina de ploaie, caciula, manusi.
  • frontala sau lanterna, foarte utile in cazul plimbarilor dupa apusul soarelui.
  • acumulatori, incarcator, carduri de memorie, ochelari de soare, etc.

Pretul turului foto este de 650 lei/pers (cei ce au mai participat la tururile noastre foto vor beneficia de o reducere de 50 lei), iar inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, accesand butonul galben de INSCRIERE, sau pe pagina de contact a siteului. Veti primi in cel mai scurt timp un mail de confirmare cu toate detaliile. La aceast tur foto poate participa orice pasionat de fotografie, indiferent de aparatura si experienta pe care o detine in acest domeniu, dar ne pot insoti de asemenea si cei ce doresc sa vada locuri inedite, spectaculoase, iubitorii de munte si natura. Pe parcusul acestor zile petrecute impreuna, veti primi informatii utile legate de urmatoarele aspecte:

  • folosirea corecta a echipamentului foto;
  • fotocompozitie si tehnica realizarii fotografiilor de peisaj;
  • realizarea fotografiilor panoramice si de noapte;
  • tehnici de postprocesare a imaginilor.